Internos hernieuwd verder na doorstart

DORDRECHT – Thuiszorgorganisatie Internos is na het ingrijpende faillissement van begin dit jaar inmiddels weer helemaal ‘back in business’. De Rotterdamse zorgorganisatie MOB nam Internos over, inclusief de klanten en het overgrote deel van de medewerkers. “Er heerst weer een sfeer van trots en positiviteit en uit klantonderzoeken blijkt dat er een hoge tevredenheid is bij onze klanten”, aldus een trotse directeur Jacco Lamper.MOB is een zorgorganisatie die ongeveer twaalf jaar actief is en 130 medewerkers heeft. Internos Thuiszorg is een stuk groter van omvang en heeft een historie van meer dan zestig jaar ondersteuning bieden aan ouderen en hulpbehoevenden in de Drechtsteden en Ridderkerk. “Toch passen beide culturen heel goed bij elkaar”, heeft Lamper ervaren. “Wat die culturen kenmerkt? Vooral het dichtbij de mensen staan. Dichtbij de medewerkers én de klanten. We willen alles kunnen bieden wat er nodig is in de thuiszorg. Ik zeg altijd: ‘Wij zijn onderdeel van de oplossing’.”

Tevreden

Van de 350 mensen die voor het faillissement werkten, zijn er 270 mensen meegegaan naar het ‘nieuwe Internos’. Met name in het management verdwenen de banen. Inmiddels gaat het weer dermate de goed kant op dat er nieuwe mensen worden aangenomen, vertelt de directeur. “Je merkt bij de medewerkers van Internos dat ze heel trots zijn op het bedrijf en heel blij zijn dat het beter gaat. Er heerst weer een positieve sfeer.” De medewerkers van Internos kenmerken zich door hun betrokkenheid en het streven naar de beste kwaliteits van de thuiszorg, zegt Lamper. “Wat dat betreft spreken de cijfers voor zich. In de Drechtsteden wordt bijvoorbeeld regelmatig getoetst of klanten tevreden zijn over de zorg. Internos scoort daarbij een 8.”

Klant worden

De zorg die Internos biedt is breed. Lamper: “Alles wat onder de WMO valt, dus huishoudelijke ondersteuning, individuele begeleiding, wijkverpleging, maar ook langdurigere zorg die het mogelijk maakt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.” Nieuwe klanten kunnen bellen met de Internos-zorglijn (078-6483838) of mailen met zorglijn@internosthuiszorg.nl. De medewerkers zoeken uit wat er op zorggebied mogelijk is, helpen desgewenst bij de aanvraag van een indicatie en komen indien nodig langs om de thuissituatie te bespreken.

Wijkkantoren

Bestaande klanten kunnen altijd contact opnemen met, of langsgaan bij de wijkkantoren in Zwijndrecht, Ridderkerk en Dordrecht Centrum en Dordrecht Crabbehof. Meer info: www.internosthuiszorg.nl.

Bron: http://dordtcentraal.nl/advertorial/internos-hernieuwd-doorstart/