Kroon op tien jaar CVA-ketenzorg voor Internos en partners

Goed nieuws voor de CVA-zorgketen in regio Zuid-Holland. Een ketenvisitatie van Kennisnetwerk CVA heeft uitgewezen dat patiënten in deze regio die herstellen van een beroerte, in goede handen zijn. Het is landelijk gezien het eerste keurmerk aan CVA-zorgketens dat door Kennisnetwerk is uitgegeven. Een primeur. 

 

Visitatie

CVA een verzamelterm voor een herseninfarct en hersenbloeding. Het afgelopen jaar werden drie zorgketens voor CVA gevisiteerd. Onder de nu door Kennisnetwerk gecertificeerde organisaties, die deel uitmaken van de CVA Zorgketen Drechtzorg, bevindt zich ook Internos Thuiszorg. Internos en de overige ketenpartners, werken al ruim tien jaar samen om zorg te leveren aan mensen die revalideren van een beroerte.

 

Ketenpartners

De overige ketenpartners zijn het Albert Schweitzer ziekenhuis, Rijndam revalidatie, de geriatrische revalidatieafdelingen van Crabbehoff (Dordrecht), Swinhove (Zwijndrecht), Waerthove (Sliedrecht) en Egmontshof (Oud-Beijerland) en de thuiszorgorganisatie Aafje Thuiszorg.

 

Lees meer over deze primeur voor de CVA-ketenpartners in regio Zuid-Holland op de website van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

 

Op de foto:

V.l.n.r. Janet Vos (manager Drechtzorg), Anne Klaassen (coördinator CVA Zorgketen Drechtzorg), Gerda Korpel (afdelingshoofd Neurologie Albert Schweitzer ziekenhuis), Johanna Haanstra (directeur Kennisnetwerk CVA Nederland), Paul van Veldhuijzen (manager wonen, zorg en behandeling Swinhove Groep), Neli Soares (algemeen manager Internos) en Lies Bonsang (namens de patiëntenbelangenvereniging Hersenletsel.nl).

 

Foto: asz.nl