Thuisbegeleiders: “Cliënten zelfvertrouwen doen herwinnen”

Op maandag 22 mei hebben de thuisbegeleiders van Internos met een teamuitje stoom kunnen afblazen na opnieuw een jaar in bedrijf. Ontspannen met lekker Italiaans eten en bowlen in een lounge-setting. “We hebben heerlijk gegeten en naderhand gebowld. Het was uiteindelijk een hartverwarmende avond,” aldus thuisbegeleider en organisator Bora Genç.

 

De thuisbegeleiders van Internos Thuiszorg maakten het afgelopen jaar een verandering door. Na de overname door Maatschappelijk Ondersteuningsbureau in maart en de introductie van ‘cultuursensitiviteit’ werd de aandacht voor andere levensbeschouwelijke en culturele achtergronden vergroot. Algemeen manager Neli Soares: “Onze thuisbegeleiders werken dit jaar ietwat anders dan in voorgaande jaren. Zo is de diversiteit onder onze thuisbegeleiders en cliënten toegenomen en wordt er onder andere meer verspreid over heel Drechtsteden gewerkt.”

 

Thuisbegeleiding

Thuisbegeleider Bora Genç (tweede van links), die het uitstapje voor de gelegenheid organiseerde, zegt verheugd te zijn dat het team 2016 heeft kunnen afsluiten. “Uiteindelijk streven we een stabiele thuissituatie na voor onze cliënten. Het gaat erom dat we hen helpen langer thuis te kunnen blijven wonen. Dat is niet vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan senioren, mensen met een beperking of mensen die kampen met een verslaving of juist ontwenning doormaken. We begeleiden momenteel met een team van tien a elf mensen steeds meer cliënten in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam en Hendrik-Ido Ambacht om hen te helpen hun zelfvertrouwen te herwinnen. Dat is soms best indringend werk. Vandaar dat het fijn was om op deze manier gezellig als thuisbegeleiders onder elkaar te zijn, “ aldus Genç.

 

Voor meer informatie over thuisbegeleiding: klik hier.