Internos symposium 1 oktober 2019

Het wondteam van InternosThuiszorg kijkt  terug op een zeer geslaagd symposium met 86 deelnemers. Ook de reacties van de sponsors en de medewerkers zijn over het algemeen erg positief geweest! Voor 66% van de deelnemers voldeed het voldoende aan de verwachtingen en voor 30% zelfs volledig.

Op de locatie ‘Het Spektakel’ zijn we gastvrij ontvangen. Hét subtiel genietmomentje was een Brokking gebakje met het logo van Internos, ondertussen konden collega’s bijpraten. In de pauze stonden lekkere belegde broodjes en een kopje so Beoordeling-workshops.docx (129 downloads) ep voor ons klaar.

Bij de inschrijfbalie konden medewerkers testen hoe goed zij handhygiëne toepassen. Onder speciale lampen werd ieder vergeten plekje zichtbaar.

De standruimte was mooi en ruim opgezet. De  Internos medewerkers konden hierdoor hun kennis omtrent allerlei materialen op het gebied van wond- stoma-, urolgie- en continentiezorg bijspijkeren. Er was veel herkenning over producten die we gebruiken, maar ook was er veel interesse voor onbekende hulpmiddelen.

Jacco Lamper opende het symposium waarna de plenaire sessie begon. Dagvoorzitter Neli Soares zorgde ervoor dat de onderwerpen vloeiend in elkaar overliepen. Wilma van der Eijk kwam met een indrukwekkend verhaal over wondzorg in Malawi.
Alle deelnemers vonden het een(zeer) goede presentatie. Daarna legde Ellen Verspui het belang uit van goede (hand)hygiëne op de juiste momenten.
75% van de deelnemers vonden dit een (zeer) goede presentatie.
De laatste spreker was de heer Bakir met een presentatie over de kijk op gezondheid vanuit de Islam. Hij was helaas achter in de zaal slechter verstaanbaar vandaar  de wellicht wat wisselende beoordelingen.

Inmiddels was de temperatuur in de zaal flink opgelopen en begonnen de magen te knorren. Tijd voor pauze, een broodje en standbezoek, vervolgens verspreidden de groepen zich richting naastgelegen lokalen voor de workshops. Er werden zes workshops aangeboden waarvan iedere deelnemer er twee kon kiezen.

De locatie werd door iedereen als (zeer goed) ervaren en ook de organisatie was (zeer) goed. Het tijdstip werd door 96% als (zeer) goed beoordeeld. Natuurlijk zijn er zeker ook puntjes van kritiek die we meenemen voor een volgende keer.

Want dat het voor herhaling vatbaar is, daar zijn we van overtuigd!

Bekijk de beoordeling van de workshops Beoordeling-workshops.docx (129 downloads) .