DIENSTENCHEQUE

Dienstencheque Drechtsteden voor extra hulp in het huishouden

Heeft u een Wmo indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning? En wilt u extra hulp zoals ramen wassen, grote schoonmaak of begeleiding bij activiteiten? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van de Dienstencheque Drechtsteden. De dienstencheque kost € 6,50 waarmee u een uur huishoudelijke hulp inkoopt. Dit bedrag is niet afhankelijk van uw inkomen. De echte kosten voor een uur hulp bij het huishouden zijn € 23,00. De gemeente betaalt de rest van het bedrag.
Voor deze regeling geldt op = op.

Wie kan een dienstencheque kopen?
De cheque is bedoeld voor iedereen met een Wmo indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning (HO), HO+ en HOZ (Huishoudelijke Ondersteuning Zorgstudio). De cheque is ook aan te vragen door 75-plussers in de Drechtsteden. Zij hebben hiervoor geen Wmo indicatie nodig.

Wij helpen u aan de juiste structuur en ondersteuning

Voor welke diensten is de cheque bedoeld?
Heeft u nu al hulp bij het huishouden? De dienstencheque komt niet in plaats van deze hulp, maar is voor extra werkzaamheden zoals: ramen wassen, grote schoonmaak, was- en strijkservice, boodschappen doen en begeleiding bij activiteiten.

Wie voert de diensten uit?
U koopt de extra hulp in bij één van de deelnemende aanbieders in de Drechtsteden, waaronder Internos. U kunt zelf kiezen door welke aanbieder u de werkzaamheden wilt laten uitvoeren.

Klik hier voor de aanvraagpagina.