DAGBESTEDING

thuiskomen-in-de-zorg-payoff
Met leeftijdsgenoten onder elkaar

Wij zorgen voor ontmoetingen en samen doen


Ontmoetingsplek Samenzijn is een inloop-dagvoorziening speciaal voor Turkse en Marokkaanse ouderen. Zij kunnen te maken hebben met (lichte) geheugenproblemen. Het kan ook voorkomen dat zij zich eenzaam voelen en/of behoefte hebben aan meer sociale contacten. Ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten, zodat zij maatschappelijk en sociaal participeren. Het aanbod van activiteiten is afgestemd op de wensen en behoeften van de groep. Actieve ouderen mogen ook als vrijwilliger meedoen aan de activiteiten.

Wat kan Samenzijn voor u betekenen?
Samenzijn speelt in op de wensen en behoeften die u nodig heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan diverse activiteiten. Als u ouder wordt, is een ontmoetingsplek waarin u uw eigen cultuur herkent erg belangrijk. U ontmoet andere leeftijdsgenoten en kunt herinneringen met elkaar ophalen. U vormt samen een hechte en gezellige groep.

U kunt terecht op de locatie van Het Stadswiel. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt binnenlopen en meedoen aan de activiteiten.

Het Stadswiel: Beverwijckstraat 37, 3311 GB Dordrecht. Elke maandag van 11.00 – 16.00 uur. U kunt bellen met telefoonnummer: 078-648 38 38 of mail naar info@internosthuiszorg.nl

Dagbeleving speciaal voor migrantenouderen

Ontmoetingscentrum voor migrantenouderen met dementie


Het ontmoetingscentrum is een dagbeleving speciaal voor migrantenouderen met beginnende dementie en NAH (niet-aangeboren hersenletsel)

Zij kunnen te maken hebben met (lichte) geheugenproblemen. Het kan ook voorkomen dat zij zich eenzaam voelen en/of behoefte hebben aan meer sociale contacten. Ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten, zodat zij maatschappelijk en sociaal participeren. Het aanbod van activiteiten is afgestemd op de wensen en behoeften van de groep. Actieve ouderen mogen ook als vrijwilliger meedoen aan de activiteiten.

Wat kan het ontmoetingscentrum voor u betekenen?
Het ontmoetingscentrum speelt in op de wensen en behoeften die u nodig heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan diverse activiteiten. Als u ouder wordt, is een ontmoetingscentrum waarin u uw eigen cultuur herkent erg belangrijk. U ontmoet andere leeftijdsgenoten en kunt herinneringen met elkaar ophalen. U vormt samen een hechte en gezellige groep.

Doe ook mee aan onze activiteiten. U bent van harte welkom! Activiteiten gericht op geheugentraining afgestemd op de wensen en behoeften van de groep:

  • Activiteiten uit de “herinneringskoffer”, verhalen, zang en gedichten;
  • Samen maaltijden voorbereiden en samen eten.

De locatie
Wijkcentrum Koloriet
Jacob Marisstraat 70
3314 TK Dordrecht
Elke maandag en woensdag van 10.00 – 16.30 uur

Aanmelden
U kunt zich alléén aanmelden als u een WMO- en/of een WLZ indicatie heeft. Wij helpen u bij het aanvragen voor vervoer van huis naar onze locatie en weer terug. Aanmelden kan via telefoonnummer 078-648 38 38, met het formulier hieronder of stuur een e-mail naar dagbeleving@internosthuiszorg.nl  


Copyright MOB Drechtsteden 2023. Alle rechten gereserveerd.