Verpleegkundige

CHARLOTTE VAN VUGT


Ik heb het mooiste beroep van de wereld, vertelt verpleegkundige Charlotte van Vugt.

Het imago van thuiszorg wordt gekenmerkt als een saai beroep met weinig werkplezier en geringe doorgroeimogelijkheden. Dat dit een onterecht beeld is, ondervindt ook Charlotte van Vugt, verpleegkundige bij  MOB / Internos. 

Thuiszorg is complex en veelzijdig, er is geen dag hetzelfde 

Tijdens haar eerste stagedag bij Internos besefte ze dat het werk in de thuiszorg complexer is dan ze dacht: “Ik had van 07.00 tot 18.00 gewerkt en ik zag allerlei verpleegtechnische handelingen voorbij komen waar ik mijn opleiding voor had gekozen, zoals wondverzorging en het inbrengen van een katheter. Natuurlijk ben je ook bezig met ondersteunende taken, maar als professional weet je waar het puur om draait: “dat je er bent voor de cliënten”. 

Thuiszorg betekent plezier in en waardering voor beroep

Zo zegt Charlotte dat ze het belangrijk vindt rust uit te stralen, “want als je gehaast gaat werken, kom je ook gehaast over bij de cliënt. Tuurlijk is er ook weleens sprake van hoge druk, maar binnen Internos heb ik regie over mijn eigen werk en dat waardeer ik”.Wat ik zo mooi vind aan de thuiszorg, is dat mensen echt gesteld zijn op je. Als je binnenkomt dan zijn ze blij, want jij bent vertrouwd”.

Thuiszorg biedt doorgroei- en specialisatiemogelijkheden

Charlotte:  Ik ben net begonnen met de opleiding praktijkbegeleiding om zo  stagiaires te kunnen begeleiden:  “Ik kom zelf net vers van school;  ik weet precies hoe zij zich voelen. Mijn streven is net iets meer begeleiding aan het stukje zelfstandig werken te geven”. Charlotte wilt toekomstige zorgprofessionals graag voorbereiden op de grote verantwoordelijkheid die op hen berust én leren hoe mooi dit beroep is. 


Copyright MOB Drechtsteden 2023. Alle rechten gereserveerd.