Lorien Firma zorgcoördinator de Boekenrode, Rotterdam aan het woord

9 februari 2022
Boekenrode_pand-1200x800.jpg
“Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar samen komen we er altijd uit!”

Lorien Firma is zorgcoördinator van woonzorgcentrum de Boekenrode.

Haar carrière in de zorg begon als stagiair waar zij bij verschillende organisaties heeft gewerkt. Zij heeft veel ervaring opgedaan, omdat zij alle functies heeft doorlopen tot aan de functie die zij nu heeft als zorgcoördinator. Zo was zij ziekenverzorgende, heeft ervaring opgedaan op gesloten afdelingen, psychogeriatrische afdelingen en somatiek (chronische lichamelijke aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson, een chronische longziekte (COPD) of een beroerte (CVA)).

Vanaf 1998 was Lorien werkzaam bij Laurens De Beukelaar en heeft zij voor verschillende huizen van Laurens gewerkt. In 2017 was zij daar nog teamleidster.

‘Ik ben in 2018 bij de Boekenrode gestart. Via medewerkers die al werkzaam waren bij MOB ben ik uiteindelijk hier terechtgekomen. Ik vond het best pittig in het begin, omdat alles nog opgezet moest worden. Inmiddels loopt het, maar de zorgvraag is wel zwaarder geworden en daar moet je mee om zien te gaan. Dat is een mooie uitdaging.

Ik vind het belangrijk om kwalitatief goede zorg te leveren. Dat is ook een speerpunt voor de Boekenrode samen met mijn hardwerkende team.

De zorg is altijd in beweging en daar moeten we naar handelen anders lopen we achter de feiten aan. Persoonsgerichte en cultuurgerichte zorg en daarbij kijken we vooral naar het individu. De wens van de cliënt staat voorop. Bijvoorbeeld als de cliënt aangeeft om midden op de dag te willen douchen in plaats van ’s ochtends, dan doen wij dat.

De sfeer onder de medewerkers, de gezelligheid en werkplezier. Het is hier echt thuiskomen in de zorg ook voor de medewerkers, maar ook hard werken.

Cliënten wonen met plezier bij ons. Zij zijn geen nummer, maar unieke personen die zich ook gezien en gewaardeerd voelen als cliënt. Samen proberen we eruit te komen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar samen komen we er altijd uit!

De toekomst voor de Boekenrode is blijven werken aan de kwaliteit van zorg, comfortabel wonen voor onze cliënten en werkplezier.  Momenteel worden de binnen- en buitenkant van het gebouw gemoderniseerd.’

Copyright MOB Drechtsteden 2023. Alle rechten gereserveerd.