Datalek in Carenzorgt.nl

25 oktober 2022

Met dit bericht willen wij u op de hoogte stellen dat er een kwetsbaarheid in het systeem van Caren (Nedap) is geweest en dat er documenten ongeautoriseerd zijn gedownload die via Carenzorgt.nl door de organisatie zijn aangeboden. 

MOB en Internos zijn in de ochtend van 25 oktober hiervan op de hoogte gesteld door Nedap. Nedap heeft tevens gemeld dat de kwetsbaarheid in het systeem direct is opgelost. Verder is uit onderzoek gebleken dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de documenten zijn verspreid. Wij wachten verdere berichtgeving af. Als bestuurders van MOB en Internos betreuren wij ten zeerste dat dit incident heeft kunnen plaatsvinden in het systeem van Nedap. 

Bent u een cliënt waarvan document ongeautoriseerd zijn gedownload dan ontvangt u een persoonlijke brief hierover. Mocht u vragen hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen met MOB en Internos. 

Met vriendelijke groet, 

Jacco & Ismail

Copyright MOB Drechtsteden 2023. Alle rechten gereserveerd.